Uštipci su se u prošlosti pržili od ostataka tijesta koje je bilo namijenjeno za domaći kruh. Za tijesto su vam potrebna samo 4 sastojka: brašno, sol, kvasac i voda. No ako vam je ostao i pire krumpir od ručka, i od njegovih ostataka možete zamijesiti super ukusne uštipke, piše Skuhaj.hr.
Sastojci
500 g pire krumpira
400 g brašna
250 ml mlijeka
20 g kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
Priprema
- U toplo mlijeko dodajte izmrvljeni kvasac i šećer. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta.
- Mlijeko s kvascem ulijte u pire krumpir te dodajte prosijano brašno i sol. Umijesite tijesto.
- Pokrijte i ostavite da odstoji 20 minuta.
- Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini. Izrežite oblike po želji.
- U tavi na zagrijano ulje dodajte tijesto i pržite dok ne pozlatne.