MLJAAC!

Isprobajte odličan recept za božićne kekse of cimeta: Brzo su gotovi i mogu dugo stajati

14.12.2021.
u 07:49

Priprema je vrlo jednostavna, a kekse možete čuvati i do dva mjeseca u hermetički zatovrenoj posudi.

Božićno vrijeme prepuno je ukusnih kolača i slastica, ali i pravo vrijeme za isprobavanje novih recepata.

Jedan recept za neodoljive božićne kekse s cimetom oduševio je društvene mreže, kako prenosi Metro.

Sastojci:

360 g šećera u prahu

85 g bjelanjaka

20 g soka od limuna

300 g mljevenih badema

115 g luminove i narančine kore

12 g mljevenog cimeta

¼ žličice mljevenih klinčića

Priprema

Umutite šećer u prahu i bjelanjak s limunovim sokom u mekanu kremu. Izvadite 1/3 i ostavite sa strane da se tijesto prelije tankim slojem kasnije. Dodajte sve preostale sastojke u veći dio kreme i sjedinite u teksturu poput tijesta.

Rukama zamijesite tijesto i stavite ga na tepsiju obloženu papirom za pečenje i razvaljajte ga na oko 1 cm debljine. Rasporedite tanki sloj kreme preko tijesta. Neka bude što glatkiji. Ostavite u hladnjaku minimalno 1 sat.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i počnite ga rezati u oblike nožem ili rezačima. Budite kreativni! Zvijezde i dijamantni oblici dobro funkcioniraju.  

Pecite u pećnici na 160 stupnjeva Celzijusa oko 12-15 minuta. 

Keksi su pečeni kada možete lagano podići rubove papira. Sredina bi i dalje trebala biti mekana i ljepljiva. Ostavite da se ohladi oko 30 min prije nego što izvadite iz pladnja.

Uživajte!

Video pripreme možete pogledati OVDJE

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?