Božićno vrijeme prepuno je ukusnih kolača i slastica, ali i pravo vrijeme za isprobavanje novih recepata.
Jedan recept za neodoljive božićne kekse s cimetom oduševio je društvene mreže, kako prenosi Metro.
Sastojci:
360 g šećera u prahu
85 g bjelanjaka
20 g soka od limuna
300 g mljevenih badema
115 g luminove i narančine kore
12 g mljevenog cimeta
¼ žličice mljevenih klinčića
Priprema
Umutite šećer u prahu i bjelanjak s limunovim sokom u mekanu kremu. Izvadite 1/3 i ostavite sa strane da se tijesto prelije tankim slojem kasnije. Dodajte sve preostale sastojke u veći dio kreme i sjedinite u teksturu poput tijesta.
Rukama zamijesite tijesto i stavite ga na tepsiju obloženu papirom za pečenje i razvaljajte ga na oko 1 cm debljine. Rasporedite tanki sloj kreme preko tijesta. Neka bude što glatkiji. Ostavite u hladnjaku minimalno 1 sat.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i počnite ga rezati u oblike nožem ili rezačima. Budite kreativni! Zvijezde i dijamantni oblici dobro funkcioniraju.
Pecite u pećnici na 160 stupnjeva Celzijusa oko 12-15 minuta.
Keksi su pečeni kada možete lagano podići rubove papira. Sredina bi i dalje trebala biti mekana i ljepljiva. Ostavite da se ohladi oko 30 min prije nego što izvadite iz pladnja.
Uživajte!
Video pripreme možete pogledati OVDJE