Martha Stewart nikada ne razočara svojim receptima. Jednostavni su, brzi i potrebno je malo sastojaka, pa ih može pripremiti i onaj tko nije vješt u kuhinji. Jedan takav je i za cheesecake - koji se ne peče. Malo keksa, krem sira, šećera... I desert je brzo gotov!
Sastojci:
2 paketa graham keksa
11 žlica otopljenog maslaca
2 žlice šećera
2 paketa kremastog sira (226 grama)
1 limenka kondenziranog mlijeka (400 grama)
1/4 šalice limunovog soka
1 mala žlica arome vanilije
Priprema:
Graham kekse stavite u jednu vrećicu i smrvite, a zatim u zdjeli pomiješajte sa šećerom i maslacem. Nakon toga uzmite posudu za pečenje i dobivenu smjesu rasporedite te pritisnite prstima kako biste napravili ravnu i kompaktnu podlogu.
Stavite u hladnjak na 10 minuta. Dok se podloga hladi i stišće, napravite kremu.
Mikserom srednje jačine umutite sir, dodajte kondenzirano mlijeko, malo po malo. Začinite limunovim sokom i vanilijom.
Kremu prelijte preko podloge, prekrijte cijeli kolač plastičnom folijom i stavite na 2 do 3 sata u hladnjak.