Ovu jednostavnu pogaču, koju možete poslužiti i umjesto kruha uz salatu ili tjesteninu, pripremate samo 20 minuta, a peče se samo 15, piše Ordinacija.hr. Mak će im dati posebnu teksturu, a kako se dobro slažu sir i kruh – ne moramo vama objašnjavati…
Znamo da vam se vrijeme ne da provoditi u kuhinji, ali jednostavniji recept za ukusno tijesto nismo mogli pronaći…
- 1 paket svježeg kvasca
- 1 žlica šećera
- 60 ml tople vode
- 150 ml toplog mlijeka
- 1 žlica maslaca
- 1 žličica soli
- 280 -300 g brašna
Punjenje:
- 20 dkg naribanog tvrdog sira
- 1 jaje
- 80 ml mlijeka
- 1 žlica sitno nasjeckanog luka
- 1-2 žlice sjemenki maka
Priprema:
Kvasac rastopite u vodi i šećeru. Pomiješajte mlijeko, maslac i sol te dodajte kvascu. Dodajte dovoljno brašna kako bi se dobilo mekano tijesto.
Stavite na pobrašnjenu površinu i mijesite dok ne postane elastično.
Stavite u posudu tijesto i premažite uljem. Prekrijte i ostavite da se diže sat vremena.
Izmijesite tijesto još jednom i stavite ga u posudu za pečenje, sve dobro poravnajte i pustite da se pokriveno diže još 45 minuta.
Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva.
U posudi pomiješajte sir, jaje, mlijeko i luk te sve prelijte preko tijesta. Ukrasite sjemenkama maka i pecite oko 15 minuta.
Izrežite na komade i jedite toplo.
Dobar tek!