Ako volite brzinske recepte za kolače, ovaj će vas oduševiti. Za pripremu ove kremaste torte potrebno vam je svega pet minuta vremena, odnosno onoliko koliko vam je potrebno da pomiješate sve sastojke i stavite u pećnicu. Dok pećnica odrađuje svoj dio posla, vi stignete skuhati ručak ili pospremiti po kući i na taj način ubiti dvije muhe jednim udarcem. Ne znamo za vas, ali nama se ova ideja baš sviđa!
Ova ekonomična, brza i nadasve ukusna torta toliko je jednostavna za pripremu da će je bez problema moći pripremiti i oni kojima slastice baš nikad ne uspiju. Pažljivo čitajte upute i već danas svoje ukućane iznenadite ovom slasnom tortom koja osvaja na prvu, piše tportal.hr.
Sastojci
- 400 g grčkog jogurta
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 50 g kukuruznog škroba (gustina)
- 1 žličica praška za pecivo
- naribana korica limuna
Priprema
1. Uključite pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva. Odvojite žutanjke od bjelanjaka u dvije zasebne zdjele.
2. Istucite žutanjke i šećer pa dodajte grčki jogurt i sve dobro promiješajte.
3. Potom dodajte kukuruzni škrob, prašak za pecivo i naribanu koricu limuna i sve dobro promiješajte.
4. Istucite bjelanjke u snijeg te ga prebacite u kremu. Lagano miješajte dok se krema ne sjedini.
5. Obložite dno kalupa za tortu papirom za pečenje. Ulijte kremu u kalup i stavite u pećnicu da se peče otprilike 45-50 minuta.
6. Tortu ostavite da se ohladi prije nego što je izvadite iz pećnice. Prije posluživanja, tortu posipajte šećerom u prahu.
U slast!