Vjerujemo da ćete ovaj kolač stalno pripremati
Čokoladna salama je ustvari talijanski desert i ukusan je baš kako vam se i čini da bi mogao biti. Ovaj zanimljiv recept sadrži i jednu obožavanu grickalicu - slane perece. Evo kako ga pripremiti:
Potrebni sastojci:
- 125 g prženog kikirikija
- 240 g mini pereca
- 200 g naribane čokolade
- 170 g maslaca
- 200 g kikiriki maslaca
- 230 ml mlijeka
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- ¼ žličice soli
Priprema:
- Kikiriki stavite u procesor za hranu i sameljite.
- Prebacite u drugu posudu, a u procesor stavite perece te ih isto usitnite.
- Posudu za kuhanje napunite s malo vode, kada prokuha smanjite vatru.
- U drugu posudu, koja je otporna na vrućinu, stavite čokoladu, maslac, maslac od kikirikija, mlijeko, vaniliju i sol.
- Posudu stavite u posudu s vodom tj. Da dno ne dodiruje vodu.
- Miješajte oko 7 minuta dok se sve ne poveže, maknite posudu, prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
- Pripremite vije plahte plastične folije, stavite na radnu površinu, namažite ruke uljem.
- Smjesu odvojite u dva dijela i svaki stavite na foliju te omotajte i rukama napravite oblik cjepanice.
- U hladnjaku neka stoji nekoliko sati.
Prije posluživanja maknite foliju i lijepo narežite.
Dobar tek!