recept

Jednostavno savršena - bučnica s makom

07.08.2024.
u 07:40

Vrijeme je za fine, domaće zalogaje koji mame na još, a najbolji odabir za pripremu bit će upravo ova bučnica s dodatkom maka

Već polako kreće vrijeme bučnice, a mi imamo jedan twist koji smo pronašli u međimurskoj slatkoj tradiciji. Riječ je o slatkoj bučnici od maka, koja je mnogima još nepoznata, a mnogima opet slatki favorit! Klasičnu bučnicu začini dozom maka, pošećerite i - uživaj! Dok se bučnica peče uživaj u zamamnim mirisima iz kuhinje, a kada je gotova,opusti se uz slasne zalogaje ove fine, domaće slastice.

Sastojci

  • Kore za savijače
  • Buča 0,50 kom
  • Mak 150 g
  • Svježi sir 500 g
  • Šećer kristal 80 g
  • Maslac 150 g
  • Jaje 3 kom
  • Kiselo vrhnje 3 žlica
  • Sol
  • Šećer u prahu

Postupak

  1. Buču očisti od koštica pa je naribaj.
  2. Dodaj sol i pusti da stoji oko pola sata.
  3. Prije pripreme nadjeva za bučnicu, buču ocijedi od viška tekućine.
  4. U posudu stavi jaja i šećer, sve dobro izmiksaj, pa dodaj sir, mak i vrhnje.
  5. Ubaci ocijeđenu buču.
  6. Koru za savijače premaži maslacem, preklopi je drugom korom, također premazanom maslacem.
  7. Po cijeloj površini kore rasporedi nadjev i pažljivo zarolaj.
  8. Ponavljaj postupak dok ne ostaneš bez kora i nadjeva.
  9. Savijaču premaži preostalim maslacem i peci na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Posluži mlako ili na sobnoj temperaturi, posuto šećerom u prahu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije