Foto finiš

Kakav filmski preokret, Zovko ipak na čelu Žepča

21.10.2024.
u 09:00

Zbog podjele među Hrvatima odnosno dvojice kandidata iz HDZ-a BiH i stranke HDS-a nastale raskolom prošle godine moglo se dogoditi da bošnjački kandidat ipak postane gradonačelnik Žepča

Kandidat HDZ-a BiH Mato Zovko, prema jutros objavljenim podacima, za 16 je glasova pretekao Suvada Hadžića iz Stranke demokratske akcije (SDA). Trenutačno Zovko ima 4931 osvojen glas, dok Hadžić ima 4915. Preostalo je još prebrojati tridesetak glasova poštom. 

Zovko je proteklih dana zaostajao za bošnjačkim kandidatom Hadžićem za oko 330 glasova. No, u posljednjim danima, kako su pristizali i prebrojavani glasovi poslani poštom, s mobilnih timova, u odsutnosti te iz diplomatsko-konzularnih predstavništava, Zovko je preuzeo vodstvo i zauzeo prvo mjesto.

Zbog podjele među Hrvatima, odnosno zbog dva kandidata – jednog iz HDZ-a BiH i drugog iz Hrvatske demokratske stranke (HDS), koja je nastala raskolom prošle godine – postojala je mogućnost da bošnjački kandidat postane gradonačelnik Žepča, budući da druge bošnjačke stranke nisu ponudile konkurenciju Hadžiću.

Čini se da je ovaj izborni proces na kraju presudio u korist Zovka, zahvaljujući tijesnom ishodu. Ovi izbori predstavljaju i jasnu opomenu hrvatskim strankama o potrebi jedinstva kako bi izbjegle slične situacije u budućnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije