PREMA ORIGINALNOJ RECEPTURI

Karamel tiramisu za desert

21.08.2020.
u 13:47

Sastojci:

4 jabuke,

50 g neslanog krem sira,

2 jaja,

50 g karamel sosa,

50 g šećera,

12 pti-ber keksa,

50 g putera,

kašičica cimeta i

sjeckani lješnjaci za ukrašavanje.
Priprema:
1. Od bjelanjaka umutite čvrst snijeg. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom, postepeno umiješajte krem sir i dobro sjedinite. Dodajte karamel sos i snijeg od bjelanaca, kašiku po kašiku.
2. Sipajte u kesu sa zvjezdastim nastavkom i ohladite u frižideru. Jabuke operite, očistite sjemenke i izrežite na kockice. U posudi zagrijte puter, dodajte kockice jabuka i dinstajte na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta, povremeno promiješajte.
3. Posudu sklonite s ringle, začinite cimetom i ohladite. Kolačiće izdrobite u blenderu ili oklagijom. U četiri dekorativne čaše ili posude prvo rasporedite izmrvljen keks, zatim sipajte ohlađen kompot od jabuka, spiralno ukrasite smjesom od krem sira, pospite sjeckanim lješnjacima, ohladite i poslužite uz kavicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije