Postoje razne varijacije kolača i recepata s kestenom i najčešće je to ona s malo biskvita, kesten pirea i šlaga. No, ovaj kolač je nešto malo drugačije. Spojiti kestene, banane i čokoladu pokazalo se dobitnom kombinacijom. Kesten kocke s bananama i čokoladom zasitan su i izdašan kolač i upravo zato pogodan za bilo kakvu svečanu priliku kada očekujete više uzvanika. Mali komadić ovog kolača biti će dovoljan da zadovolji profinjena nepca, piše recipeci.com.
Kesten kocke s bananama i čokoladom – recept
POTREBNO:
Za biskvit:
5 jaja
5 žliča šećera
5 žlica mljevenih oraha
4 žlice brašna
2 žlice kakaa
100 ml ulja
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
Za kremu:
500 g kesten pirea
200 g maslaca ili margarina
Za čokoladni preljev:
200 g čokolade za kuhanje
5 žlica ulja
50 g margarina
I još:
6-7 banana
200 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Za biskvit odvojiti žumanjca od bjelanjaka, pa miksati žumanjce sa šećerom, vanilijom, brašnom, orasima, kakaom i praškom za pecivo te uljem. Na kraju umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Peći u pećnici na 175ºC 30 min.
Za kremu pomiješati kesten pire sa maslacom. Pripremiti i preljev od čokolade: u manjoj zdjelici na tihoj vatri miješati natrganu čokoladu, ulje i maslac dok se ne dobije lijepa, sjajna tekuća masa.
Na ohlađeni biskvit premazati polovicu kreme, složiti po njoj banane prerezane po dužini, pa zatim prostor između banana popuniti otopljenom čokoladom. Staviti kolač na 20 min u hladnjak kako bi se čokolada stvrdnula. Tada premazati ostatkom kreme od kestena i na kraju sve premazati tučenim vrhnjem za šlag. Po želji ukrasiti čokoladnim strugotinama.
Kolač prije rezanja treba odstajati u hladnjaku bar 4-5 sati, a najbolje preko noći.