Ovom ćete poslasticom oduševiti ukućane, a jednostavno se priprema.
Potrebni sastojci:
- 8 žlica maslaca
- 180 g brašna
- 50 g kakaa u prahu
- ½ žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 100 g smeđeg šećera
- 50 g bijelog šećera
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 80 ml mlijeka
- Oko 300 g sladoleda od vanilije
Priprema:
- Maslac istucite te ostavite da stoji oko 30 minuta na sobnoj temperaturi
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, namastite posudu za pečenje i obložite masnim papirom.
- Pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, kakao, prašak za pecivo, sol
- Istucite maslac, šećer, jaja i vaniliju te dodajte šećer toj smjesi. Dodajte jedno jaje i žlicu ekstrakta vanilije te dobro sve pomiješajte.
- Dodajte drugu smjesu prvoj te mlijeko i dobro pomiješajte.
- Smjesu prebacite na posudu za pečenje i dobro poravnajte, neka bude tanka, a izbušite ih vilicom.
- Pecite oko 10-12 minuta te izvadite van da se hlade 5 minuta. Premjestite ih u zamrzivač na kratko da se ohlade potpuno.
- Sladoled ostavite na sobnoj temperaturi oko 10 minuta.
- Izvadite tijesto iz hladnjaka i prerežite ga na pola i jednu polovicu položite na posudu za posluživanje.
- Sada premažite sladoledom i poravnajte te ostatak pečenog tijesta stavite preko toga i lagano pritisnite.
- Stavite u zamrzivač nekoliko sati.
- Izrežite sendviče od sladoleda i poslužite.
Dobar tek!