Sladak, a zdrav kolač od zobenih pahuljica izgleda toliko jednostavno da je teško povjerovati da je tako lako pripremiti ukusan, a prije svega nutritivno bogat obrok. Ovaj sjajan recept također daje mogućnost kombiniranja i dodavanja okusa i sastojaka po želji pa ga je lako moguće prilagoditi baš svačijem ukusu. Kombinacije su brojne, a u pahuljastom, svježe pečenom toplom kolaču za doručak uživat će baš svi, piše Tportal.hr.
Potrebni sastojci:
- 65 g zobenih pahuljica
- banana
- jaje
- žlica javorovog sirupa
- žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 15 borovnica
- 6 malina ili bilo koje drugo bobičasto voće koje volite
- za ukrašavanje po želji: šećer u prahu, maslac od orašastog voća i slično
Priprema:
Lagano namastite mali lim za pečenje dimenzija otprilike 12x12 centimetara i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U blender stavite zobene pahuljice. Dodajte bananu, jaje i javorov sirup te promiješajte. Nakon toga dodajte prašak za pecivo i sol. Sve dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Ulijte tijesto u namašćeni lim za pečenje. Odozgo pospite bobičastim voćem. Pecite 20 minuta.
Pečeni zobeni kolač pospite dodacima po želji – šećerom u prahu, maslacem od kikirikija ili lješnjaka, listićima badema i slično. Poslužite toplo ili hladno.