Konzumiranje čokolade više od jednom tjedno moglo bi pomoći da smanjite rizik od srčanih bolesti, pokazalo je novo istraživanje.
Europsko kardiološko društvo objavilo je novu analizu koja je obuhvaćala više od 336.000 sudionika.
Studija je objavljena u Europskom magazinu za preventivnu kardiologiju i objašnjava kako se pokazalo da konzumiranje čokolade više od jednom tjedno dobro djeluje za vaše srce.
Naravno, budite umjereni i nemojte pretjerati s ukusnom poslasticom, ali ne treba vas ni gristi savjest ako bez čokolade ne možete zamisliti svoj dan, kažu istraživači, piše LadBible.
"Naša studija sugerira da čokolada pomaže u održavanju zdravlja krvnih žila srca. U prošlosti su klinička istraživanja pokazala kako je čokolada korisna i za krvni tlak i krvne sudove. Čokolada sadrži nutritivna svojstva koja su dobra za srce poput ksantina, polifenola i stearinske kiseline", kazao je autor studije doktor Chayakrit Krittanawong s Medicinskog fakulteta u Teksasu Baylor.
Preporučuje se konzumiranje nekoliko puta tjedno, a dobra vijest je da nije određeno koja vrsta čokolade je najbolja, pa tako možete sami birati.