Ovaj rolat je jednostavan i bez za napraviti, a sastojke sigurno uvijek imate pri ruci...
Sastojci
ZA TIJESTO
6 komada bjelanjaka
6 kašika šećera
2 kašike brašna
1 kašika kakaa
ZA FIL
6 komada žumanjaka
8 šećera
6 kašika brašna
500 ml mlijeka
250 gr margarina
100 gr čokolade
Priprema
1. Umutite bjelanjca u čvrst snijeg zatim im dodajte sve sastojke i smjesu sipajte u pleh od pećnice obložen papirom za pečenje, pecite na 180C oko 25 minuta. Pečenu koru umotajte u vlažnu krpu, piše Coolinarika.
2. Za fil umutite žumanjke sa šećerom, brašnom i skuvajte kao puding u pola litra ključalog mlijeka, stalno miješajte. Skuhan fil ohladite pa dodajte margarin za kreme i izmiksajte.
3. Dobivenu kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio dodajte otopljenu čokoladu i izmiksajte.
4. Koru premažite prvo žutim zatim crnim filom i savijte rolat
5. Ostavite u hladnjak da se stegne i ukrasite po želji, iako je i bez dekoracije jako lijep.