Trik se krije u dva sastojka koja dodaju u brašno prije nego što ga zamijese. Riječ je o kukuruznom škrobu i običnom grizu. Škrob pomaže tijestu da bude prozračnije.
Kada se mala količina griza pomiješa sa pšeničnim brašnom, oslobodit će tijesto viška vlage. Dakle, sljedeći put kad budete pravili pizzu, dodajte kašiku kukuruznog škroba te kašičicu griza.
Podsjećamo, prošle godine je objavljeno kako građani Bosne i Hercegovine najviše naručuju capricciosu na aplikacijama za dostavu. Slijede je Margherita i Mexicana, dok se Funghi nalazi na četvrtom i Quatro Formaggi tek na petom mjestu.
Sigurno će vam biti interesantno saznati koje je to vrijeme u kojem Bosanci i Hercegovci najviše naručuju pizze. Zabilježena je tzv. "zlatna minuta", kada su 12. kolovoza 2022. godine u isto vrijeme, u 9.53 sata, stigla čak 41 narudžba za pizzu.