Tijesto:
✦100 g prženih i sjeckanih lješnjaka
✦10 bjelanjaka
✦15 žlica šećera
✦10 žlica brašna
✦6 žlica Nutelle
Priprema:
U veći kalup dimenzije 28 x 32 cm staviti papir za pečenje, premazati ga margarinom, posipati brašnom i rasporediti grubo sjeckane pržene lješnjake. Istući bjelanjke u čvrst snijeg, te postupno dodavati šećer. Dodati brašno, te sjediniti pjenjačom. Smjesu rasporediti po lješnjacima i peći na 180 °C oko 20 minuta. Ohlađeni biskvit okrenuti da lješnjaci budu na vrhu i maknuti papir za pečenje. Lješnjake premazati Nutellom, donosi gospodarski.hr.
Krema:
✦10 žumanjaka
✦12 žlica šećera
✦4 žlice brašna
✦3 žlice škrobnog brašna (gustina)
✦500 ml mlijeka
✦250 g margarina
✦100 g čokolade za kuhanje
✦3 vanilin šećera
Priprema:
Pomiješati žumanjke, šećer, brašno i škrobno brašno s malo mlijeka, a ostatak staviti kuhati. U uzavrelo mlijeko dodati pripremljene sastojke i kuhati dok ne postane gusto. Ohladiti i dodati izrađen margarin sobne temperature. Kremu podijeliti na dva dijela, u jedan dio staviti otopljenu i malo ohlađenu čokoladu za kuhanje, a u drugi vanilin šećer. Kremu nanositi s vrećicom za ukrašavanje tako da se kombiniraju obje vrste kreme naizmjence.
Dekoracija:
✦50 g čokolade za kuhanje
✦1 – 2 žlice ulja
Priprema:
Otopiti čokoladu i ulje na pari, te malo ohladiti. Staviti u tuljac (fišek) od papira za pečenje i šarati po kremi.