cilj olakšati roditeljima svakodnevicu

Lijepe vijesti iz posuškog Vira: Svečano otvoren dječji vrtić

02.09.2024.
u 13:28

Na radost svih roditelja, ali i mališana, danas je u posuškom Viru, uz svečani program, otvoren dječji vrtić.

Riječ je o ispostavi Javne ustanove Dječji vrtić Bajka iz Posušja. Bila je ovo prigoda za okupljanje mještana, predstavnika mjesne zajednice Vir, lokalne vlasti te uprave vrtića. Nakon uvodnih riječi o projektu ravnateljice vrtića Kristine Milas i glazbene točke mališana, uslijedilo je obraćanje ravnateljice OŠ Franice Dall era Dijane Galić i načelnika općine Posušje Ante Begića koji su ovom prilikom rekli kako je ovo rezultat upornosti, rada i zajedništva te da je cilj bio olakšati roditeljima svakodnevicu.

U nastavku svečanosti novouređene prostorije je blagoslovio mjesni župnik don Ivica Boras, a blagoslovu je nazočio i župnik župe sv Josipa Vinjani don Nedjeljko Krešić.

Za potrebe mališana i njihovih teta u postojećem objektu osnovne škole prenamijene su i potpuno opremljene dvije učionice, napravljen je odvojen predulaz te vrtićko igralište. Već sada upisano je 20 djece predškolskog uzrasta, dok će 5 školaraca koristiti prostor za produženi boravak. S mališanima će raditi dvije tete odgajateljice, a za sve korisnike bit će osigurani i obroci.

U realizaciju projekta, koji je bitan za revitalizaciju ovog kraja, Općina Posušje je uložila značajna sredstva, a pomoć je stigla i od Središnjeg državnog ureda za Hrvate van RH, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke, ravnateljice Galić kao i mjesne zajednice i samih mještana kako bi se što on prije završio. Također, u slučaju većeg interesa, najavljena je mogućnost i daljnjeg širenja kapaciteta.

Kad je riječ o posuškim mjesnim zajednicama, podsjetimo kako uz vrtić u Viru, djeluje i onaj u Rakitnu, čime se rijetko koja općina u Bosni i Hercegovini može pohvaliti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije