Tijesto koje možete iskoristiti za bilo kakva peciva, kiflice, hrenovke u tijestu, ...
Sastojci
1 kocka svježeg kvasca
1 žlica šećera
250 ml mlijeka
1 kg glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
1 žličica soli
2 jaja
400 g jogurta
50 ml suncokretovog ili biljnog ulja
Priprema
1 Zapjenite kvasac
Kvasac namrvite u zdjelicu, dodajte šećer i prelijte toplim mlijekom. Neka se zapjeni, za to će biti potrebno oko 10 minuta, piše Index.hr.
2 Zamijesite tijesto
Glatko brašno pomiješajte s praškom za pecivo, posolite, dodajte jogurt, ulje, jaja i dignuti kvasac.Zamijesite glatko tijesto.
3 Ostavite da se diže
Pustite pokriveno čistom kuhinjskom krpom na toplom mjestu da se diže oko 45 minuta.
4 Oblikujte peciva kakva želite
Razvaljajte, oblikujte peciva kakva želite i pustite da se dižu još oko pola sata.
5. Pecite
Pecite na 190 stupnjeva oko 25 minuta (ovisno o veličini).