Priprema ovog odličnog deserta jednostavnija je nego se čini na prvi pogled. Umjesto banana u roladu možete staviti komade jagoda, šumsko voće pa čak i komadiće naranče.
Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice brašna
pola paketića praška za pecivo
Za punjenje:
2 jaja
150 g šećera
1 dl mlijeka
150 g margarina
4 banane
Za preljev:
50 g čokolade za kuhanje
50 g margarina (ili maslaca)
usitnjeni lješnjaci
Priprema:
Biskvit: Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. U to dodajte brašno prethodno pomiješano s praškom za pecivo. Lagano miješajte i dodajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte smjesu na protvan koji ste premazali uljem i na to stavili papir za pečenje. Kad je biskvit gotov, a to će biti brzo jer je tanak, savinite ga zajedno s papirom u roladu i ostavite, piše 24sata.hr.
Krenite s pripremom kreme: Pomiješajte jaja, šećer i mlijeko pa to kuhajte napari. Ohladite i dodajte pjenasto izrađen margarin. Nakon toga odrolajte biskvit, premažite ga kremom, stavite po dvije banane, zarolajte i stavite u hladnjak na nekoliko sati da se stisne.
Na kraju roladu prelijte glazurom od čokolade i pospite sjeckanim lješnjacima. Glazura se radi tako da rastopite margarin, a kad proključa, uklonite ga s vatre pa ubacite komade čokolade i lagano miješajte, ali ne vraćajte na štednjak.