Džemila Drapić

Majka preminule tinejdžerke Džejle: Ne vjerujem da je nema, zovem je, ne izlazi iz sobe, nema je...

Džejla Drapić
25.10.2024.
u 20:53

- Zdrava je bila, u školu išla, družila se sa svojim vršnjacima, voljela je pjevati. Kupili smo joj mikrofon i zvučnik jer je uživala u tome, kaže tužna majka.

Dva tjedna su prošla od šokantne smrti tinejdžerice Džejle Drapić, koja je liječila zub u stomatološkoj ordinaciji nakon čega joj se stanje naglo pogoršalo te je, na kraju, preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Džejlina majka Džemila se ne može pomiri s gubitkom kćeri.

- Duša mi je otišla s mojim djetetom. Nema je, otišla... Opet razmišljam, nije, tu je u sobi, spava, sad će ona. U bolnici je, brzo će ona svojoj kući. Soba joj je spremna kad izađe... Pa opet povratak u realnost - zauvijek je otišla. Pakao i noćna mora - kaže Džemila Drapić kroz suze za Avaz.

- Zdrava je bila, u školu išla, družila se sa svojim vršnjacima, voljela je pjevati. Kupili smo joj mikrofon i zvučnik jer je uživala u tome, kaže tužna majka. 

- Što da kažem, tuga i nevjerica, moj mozak i srce ne prihvaćaju, ali ljudi nam dolaze i vraćaju nas u realnost izjavom sućuti. Hvala svim ljudima koji su uz nas u ovim najgorim trenucima u životu. Dolaze, svi plaču sa mnom, ne vjeruju, ne pokušavaju ni izustiti riječi utjehe, jer, vjerujte, ne postoje - govori Džemila plačnim glasom. Kaže da želi pravdu za svoje dijete.

- Želim pravdu za svoje dijete koje mi je oteto dok je još bila pupoljak. Vrisnem, zovem je, ne izlazi iz sobe, ja vjerujem da je tu i da spava, duboko spava, iscrpio je zub pa se sada odmara. Ne vjerujem, ne želim da vjerujem. I ove tablete mi ne pomažu, boli pa boli. Ni dušmaninu ovu bol ne bih poželjela. Bile smo nerazdvojne, svugdje smo zajedno išle, provodile smo mnogo vremena zajedno. Uzeše mi dijete, nikad neću zaboraviti njezin pogled kada je krenula u salu i svima nam kaže da se ne sekiramo i da nas sve voli. To je posljednje, neopisiva bol - priča Džemila Drapić.

Zahvalila se još jednom svima koji ih zovu i daju podršku. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije