Širokobriješko selo Ljubotići dalo još jednog fratra

Mladu misu proslavio fra Ante Vukoja

07.07.2024.
u 13:47

Fra Antinom slavlju nazočili su brojni svećenici, časne sestre, članovi obitelji, rodbina, prijatelji, susjedi Ljubotićani te vjernici iz čitavog širokobriješkog kraja.

Danas je u prepunom dvorištu crkve svetog Ante u Ljubotićima koje pripada župi Kočerin fra Ante Vukoja proslavio svoju mladu misu. Fra Ante Vukoja iz širokobriješkog sela Ljubotića za svećenika je zaređen na Petrovdan, 29. lipnja, kada je u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanjski upravitelj mons. Petar Palić zaredio za sveti red prezbibiterata osmoricu kandidata.

Mladomisnikov glazbeni talent

Fra Antinom slavlju nazočili su brojni svećenici, časne sestre, članovi obitelji, rodbina, prijatelji, susjedi Ljubotićani te vjernici iz čitavog širokobriješkog kraja. Mnogi su stigli i iz Zagreba. Kočerinski župnik fra Mario Knezović čestitao je fra Anti, njegovim roditeljima Slavenu i Zdenki koji su svom sinu fratru udjelili  roditeljski blagoslov. Fra Mario je u svom obraćanju spomenuo i mladomisnikov glazbeni talent.

Posjetio je na to da se fra Ante Vukoja 2013. godine za  svećenički poziv obratio fra Mladenu Vukšiću, tadašnjem kočerinskom župniku, te da je jedne prigode na blagdan svetog Ante u Ljubotićima u tadašnjem dječaku Anti Vukoji prepoznao budućeg fratra. Fra Mario je vrlo nadahnuto govorio o zahtjevnom pozivu svećenika. Na fra Antinoj mladoj misi koncelebriralo je nekoliko fratara, a veliki pjevački zbor upotpunio je više nego veličanstveno ozračje u prekrasnom dvorištu ljubotićke crkve. Bilo je doista svečano, a  nadasve sveto. Na fra Antinoj mladoj misi u dvorištu crkve svetog Ante, nebeskog zaštitnika Ljubotića i Ljubotićana,  sudjelovale su i njegove sestre Anđela i Iva.

Sedam mladomisnika

U ime provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Joze Grbeša obratio se fra Miro Šego, vikar ove franjevačke provincije i bivši župnik župe Kočerin, koji je Ljubotićanima ostao u lijepom sjećanju. Čestitao je fra Anti i njegovim roditeljima te naglasio da Ljubotićani trebaju biti radosni i ponosni.

Sedam mladomisnika iz Bosne i Hercegovine podijelilo je pričest mnoštvu nazočnih na fra Antinoj mladoj misi. Na kraju se fra Ante zahvalio svima koji su ga podržavali na njegovom svetom putu da postane svećenik i služi Isusu.

Fra Ante je rođen je 1998. godine, pohađao je Franjevačku klasičnu gimnaziju i sjemenište u Visokom. Kao bogoslov kandidatom Hercegovačke franjevačke provincije postao je kao student KBF-a u Zagrebu. Fra Ante je četvrti fratar rođen u Ljubotićima – nakon fra Nenada Galića, fra  Stjepana Martinovića i fra Valentina Vukoje (u Ljubotićima je rođeno 12 časnih sestara). Fra Ante je blizak rođak fra Valentina Vukoje i časne sestre Bogdane Vukoja, fra Valentinove sestre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?