Nakon dobrog starta sezone Posušje ne pomišlja na poraz ni u Gabeli

Momčad s Mokrog doca nema običaj gubiti protiv GOŠK-a

24.08.2024.
u 14:26

Nakon što su Borac i Zrinjski odigrali svoje europske susrete u Mađarskoj i Portugalu (protiv Ferencvaroša i Vitórije de Guimarães), utakmice 4. kola domaćeg prvenstva Sloga – Borac i Zrinjski – Sarajevo odgođene su. Promijenjen je i termin utakmice u Gabeli pa će GOŠK ugostiti Posušje u ponedjeljak, 26. kolovoza u 21 sat.

Posušani se rado sjećaju utakmica protiv Gabeljana iz prošloga prvenstva. Naime, u tri utakmice Posušje nije doživjelo ni jedan poraz. Na Mokrom docu rezultat je bio 0:0, na Podavali se igralo dva puta. Prvi susret završio je neodlučeno (1:1). GOŠK je poveo 1:0 autogolom Darija Pavkovića (8.), ali su gosti izjednačili golom Karla Kamenara (57.). U trećem susretu, ponovno na Podavali, Posušje je upisalo tijesnu pobjedu od 1:0 golom Gabrijela Bobana (53.).

Ovaj put Posušje u Gabelu putuje bez opterećenja, kao drugoporedano na premijerligaškoj ljestvici nakon triju odigranih kola u novoj sezoni. Momčad trenera Duška Vraneševića trenutačno je, kako smo kazali, druga na ljestvici, odmah iza vodećeg Sarajeva. Posušje je svladalo Igman (1:0) u Tomislavgradu te se iz Tuzle vratilo s tri boda protiv Slobode pobijedivši s 2:0. U trećem susretu, ponovno u Tomislavgradu, kao domaćin protiv Sloge Posušje je odigralo 1:1.

Tradicija ne znači mnogo, ali s tradicijom ili bez nje, Posušani priželjkuju tri boda u ponedjeljak ili barem jedan jer bi ostali neporaženi.

Posušju u prilog ide činjenica što će GOŠK igrati pod određenim pritiskom jer Gabeljani su sve tri utakmice izgubili, što je rezultiralo i promjenom trenera. Admira Adžema naslijedio je bivši Vatreni Danijel Pranjić. On je već ranije radio u BiH kao trener tuzlanske Slobode 2022./2023.

I Posušje je imalo kadrovskih promjena ovih dana. Sportski direktor Davor Landeka prešao je u Rijeku, gdje će također obavljati dužnost sportskog direktora. A dok se obavljaju posljednja "šminkanja" Mokrog doca nakon postavljanja novog travnjaka na stadionu, Posušje je dobilo jednog iskusnog igrača, a riječ je o Rijadu Kobiljaru (28), koji je počeo igrati u Travniku, a onda prešao u Sarajevo. Igrao je i u GOŠK-u, Zrinjskom, ljubljanskoj Olimpiji, Tuzla Cityju... Kobiljar se najbolje snalazi kao zadnji vezni igrač, a pokriva i lijevu stranu travnjaka (bek ili krilo). Dakle, obistinilo se ono što je neki dan govorio trener Posušja Duško Vranešević "kako nije isključeno da Posušje do kraja prijelaznog roka dovede još kojeg igrača". No, je li Kobiljar posljednji? • 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije