napravite ovo

Morska kajgana: Recept koji će vam uljepšati ponedjeljak i koji ćete raditi stalno iznova

09.08.2021.
u 10:54

Brzo, jednostavno i jako ukusno - sve što tražite u jednom zdravom ljetnom obroku!

 

Morska kajgana

SASTOJCI:

  • Ulje, maslinovo, 1 čajna žličica, 5 g
  • Jaje, cijelo, 2 komada, 100 g
  • Losos, dimljeni, 50 g
  • Krem sir, 1 žličica, 10g
  • Cherry rajčica, 6 plodova, 100 g
  • Maslina, 5 komada, 15 g

PRIPREMA:

  • U posudi vilicom umutite jaja s nekoliko žlica mlijeka ili krem sira. Začinite s malo papra i možda malo soli (ovisi o tome koliko je vaš dimljeni losos slan).
  • Kratko zagrijte maslinovo ulje na tavici, ulijte razmućena jaja. Pecite jaja polako na umjerenoj vatri, miješajući ih gumenom lopaticom ili drvenom žlicom za miješanje svakih 15-ak sekundi.
  • Dodajte dimljeni losos i nastavite miješati losos i jaja dok se jaja ne ispeku.
  • Ako želite, po završetku pečenja jaja pospite nasjeckanim vlascem i poslužite vruće, odmah iz tave.
  • Servirati uz salatu od maslina i cherry rajčica i šnitu punozrnatog kruha.

Zašto losos?

Losos obiluje omega-3 masnih kiselina koje se ponašaju poput štita koji čuva stanice od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, a njegova konzumacija smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara, hipertenzije i razvoja drugih ozbiljnih bolesti.

Druga važna hranjiva tvar koju dobivamo konzumacijom lososa je vitamin D koji djeluje kao najvažniji element u izgradnji snažnih i zdravih kostiju.

 Za pravilan rad mozga i njegovo zdravlje najvažniji je vitamin B koji se također u velikim količinama nalazi u lososu. 

 

 

Shutterstock
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?