Svi vole domaći kruh, peciva, kiflice ili slance, ali priprema dizanog tijesta traje prilično dugo, prvenstveno zbog čekanja tijesta da naraste. Isprobajte ovaj recept za tijesto uz koji nećete morati čekati sat vremena da naraste, jer na ovaj način bit će spremno za 5 do 10 minuta, piše Skuhaj.hr.
Sastojci:
4 šalice + 3 žlice brašna
1 žličica soli
1 žličica šećera
3 žlice ulja
2 šalice vode
25 g kvasca ili 11 g suhog kvasca
Priprema:
Pomiješajte 3 žlice brašna, šećer i sol pa dodajte ulje. Sve sastojke izmiješajte, prelijte šalicom kipuće vode i zamijesite glatko tijesto. Ostavite da se ohladi.
U šalici tople vode izmrvite kvasac i ostavite da se aktivira.
Zatim u ohlađeno tijesto ulijte aktivirani kvasac, pa dodajte preostalo brašno. Nauljite ruke i zamijesite tijesto. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji oko 5-10 minuta.