rado ih spremamo

Najlakši recept za popularne čupavce: Slastica bez koje ne prolaze blagdani i proslave

čupavci
Shutterstock
11.12.2023.
u 07:47

Bazični recept lako možete prilagoditi vlastitom ukusu. Primjerice, mali dio šećera u biskvitu možete zamijeniti vanilin šećerom, a dobro će se uklopiti i korica limuna ili naranče

Dobre stare čupavce rado spremamo za blagdane. Ako volite ovaj kolač, odvojite sat vremena za pripremu slastice od čokolade i kokosa.

Bazični recept lako možete prilagoditi vlastitom ukusu. Primjerice, mali dio šećera u biskvitu možete zamijeniti vanilin šećerom, a dobro će se uklopiti i korica limuna ili naranče. Uz to, budući da je čokolada zvijezda ovog recepta, odaberite neku kvalitetniju s višim postotkom kakaa, piše Skuhaj.hr.

Sastojci:

200 g brašna
4 jaja
150 g šećera
300 g čokolade
200 ml mlijeka
150 g kokosovog brašna

Priprema:

Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa drvenom žlicom umiješajte brašno. Izlijte u namašćeni dublji lim i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Pričekajte da se biskvit ohladi pa ga narežite na kocke. Čokoladu prelijte zagrijanim mlijekom, pustite da odstoji minutu pa miješajte dok se u potpunosti ne otopi. Biskvit sa svih strana umočite u čokoladu pa uvaljajte u kokos.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije