OCCZ HNŽ

VIDEO Najteža situacija u Jablanici, pretpostavlja se da ima ljudskih žrtava

04.10.2024.
u 09:31

Olujno nevrijeme praćeno kišom na području Mostara, Konjica i Jablanice prouzrokovalo je aktivaciju velikog broja klizišta, odrona na ceste i poplavljenog područja zbog izlijevanjavelike količine vode iz rijeka i jezera , a prema trenutnim informacijama postoji mogućnost da su ljudski životi ugroženi uslijed aktiviranja klizišta i naglog rasta razine vode u naseljenim područjima. ''Zbog odrona, cesta M-17 prema Donjoj Jablanici je neprohodna. Najteža situacija, prema saznanjima sa terena, je u Jablanici i okolnim mjestima (Buturović Polje, Ostrožac, Čelebići) gdje je došlo do velikog broja klizišta na kuće, odrona na ceste i plavljenja kuća koje se nalaze uz jezero. Pretpostavlja se da je došlo do ljudskih žrtava'', naveli su u OCCZ HNŽ-a

Ističu kako se upravo radi na raščišćavanju puta prema Jablanici s južne strane na cesti M-17, te od Prozor-Rame do Jablanice sa sjeverne strane kako bi pomoć što prije stigla do ugroženog stanovništva. Vojska radi na raščišćavanju puta prema Jablanici od Konjica. Sve raspoložive postrojbe cesta, vatrogasaca, hitne pomoći kao i vojske su na terenu. Službe sa čamcima prešli su do Jablanice i radi se na spašavanju ljudi. Poslan je Zahtjev za pomoć OS BiH, na osnovu zahtjeva Načelnika Općine Jablanica. Cestovne, telefonske i internetske veze su u prekidu. Na području Mostara, u Drežnici je velika bujica Drežanke srušila par mostova, odnijela 20-ak automobila i za sada nemamo podatak o ljudskim žrtvama na tom području.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije