Kraljica voća jabuka definitivno je voćka koja se najviše koristi u pripremi kolača i slastica tijekom cijele godine. Savršeno paše u štrudle, pite, muffine, crumble, a slaže se i s pudingom u kremastim kolačima ili u banana kruhu ili fritulama. Jabuke možete naribane ili samo nasjeckane dodati i u običan biskvit ili staviti na prhko tijesto i zapeći u pećnici kao galletu.
Skuhaj.hr donosi jednostavan recept za koji vam ne trebaju jaja, a ukusna je i sočna poslastica te najvažnije - brzo gotova. Po želji joj dodajte i mljevene orahe i grožđice.
Sastojci
500 g jabuka oguljenih i narezanih
125 g šećera
250 g brašna
1 žličica cimeta
1⁄2 žličice muškatnog oraščića
1 1⁄2 žličice sode bikarbone
60 ml ulja
1 žličica vanilije
1⁄2 žličice soli (po želji)
125 g orašastih plodova i/ili grožđica
Priprema
- Narežite jabuke te pospite šećerom i ostavite da odstoje 20 minuta, odnosno dok ne puste sok.
- Prosijte suhe sastojke i pomiješajte ih. Dodajte ulje, vaniliju i orahe i/ili grožđice te umiješajte u jabuke s prosijanim suhim sastojcima.
- Smjesu ulijte u tepsiju i pecite na 165 stupnjeva 40 do 45 minuta.