BRZO I LAKO

Napravite domaći čips od krumpira: Donosimo vam jednostavan recept!

01.09.2024.
u 11:11

U svega nekoliko minuta imat ćete ukusnu girckalicu, a sami ćete birati začinjenost i debljinu.

Pravljenje domaćeg čipsa od krumpira je jednostavno i zabavno, a sve što vam je potrebno sigurno već imate kod kuće. Priprema ne traje dugo, a možete eksperimentirati sami te dodavati još okusa ili mijenjati debljinu čipsa, kako piše AllRecipes.

Sastojci:
- 4 srednja krumpira, oguljena i tanko narezana
- 3 žlice soli
- 1 litra ulja za duboko prženje

Priprema:
- Dok režete krumpir, kriške stavljate u veliku zdjelu hladne vode. Ocijedite i isperite, a zatim posudu napunite vodom i dodajte sol. 
- Pustite da se krumpir namoči u slanoj vodi najmanje 30 minuta. Ocijedite, zatim isperite i ponovno ocijedite.
- Zagrijte ulje na 185 stupnjeva Celzijusa, a zatim kriške krumpira pržite u manjim serijama.
- Kad počnu dobivati ​​zlatnu boju, izvadite ih i ocijedite na papirnatim ručnicima. Nastavite dok se sve kriške ne isprže.
- Po želji začinite s dodatkom soli.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije