Najpoznatiji kolač od sira možete kušati u Linda’s i Junior’s deliju u Brooklynu. Ali, da biste kušali ovaj slastan i ustima topiv kolač od sira, ne morate na put u New York. Pripremite ga prema receptu, poslužite uz voćni preljev i uživajte u okusima.
SASTOJCI
ZA PODLOGU
85 g mljevenih keksa (petit beurre)
1 žlica šećera
50 g rastopljenog maslaca
ZA KREMU
6 jaja
2 žumanjka
170 g šećera
600 g krem sira
PRIPREMA
1. Pomiješajte mljevene kekse, šećer i rastopljeni maslac pa smjesu utisnite u kalup za tortu (Ø 24 cm), piše Coolinarika.
2. Stavite ga oko 10 minuta u pećnicu zagrijanu na 180°C dok rubovi ne počnu tamnjeti.
Za kremu: jaja, žumanjke i šećer miješajte u električnoj miješalici (multipraktiku) dok ne dobijete gustu smjesu.
4. Zatim umiješajte sir, vanilin šećer, vrhnje, limunov sok i koricu. Smjesu izlijte u kalup s keksima i stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C te pecite oko 25 minuta.
5. Ne otvarajući pećnicu smanjite temperaturu na 150°C i pecite još oko 50 minuta.
6. Kolač ostavite da se ohladi.
7. Narezane jagode i šećer kuhajte na laganoj vatri kako biste dobili voćni preljev.