Odličan recept

Nevjerojatno sočan kuglof od limuna koji je zaludio svijet

04.06.2024.
u 15:50

Ovaj kolač toliko je oduševio ljubitelje slatkog da se u komentarima na portalu Allrecipes.com javio čitatelj koji ga peče - 5 puta tjedno! Isprobaj recept i provjeri što je to toliko dobro u njemu...

Gazirani sok od limuna je osvježavajući, te nam je najdraži među takvim sokovima jer je najmanje sladak. A što kad bismo ga ubacili u tijesto za kuglof? 

Nismo prvi koji su se toga dosjetili - internet je već osvojio odličan recept za kuglof sa sokom 7Up, no nitko nam ne brani da u istom receptu ne iskoristimo primjerice Sprite ili neko drugo slično piće. Uglavnom, gazirani sok od limuna i/ili limete ovom će kolaču dati nevjerojatnu sočnost i rahlost i nitko mu neće moći odoljeti.

Svi su ludi za receptom

Kada se ovaj recept pojavio na portalu Allrecipes.com, mnogi su ga poželjeli isprobati, a među njima našao se i najveći obožavatelj ovog kolača. On je, naime, ovaj kolač ispekao čak 5 puta u tjedan dana! Ostali korisnici bili su nešto umjereniji, no svi su pisali isključivo pozitivne komentare na račun ove divne slastice idealne za tople dane koji nam dolaze. 

"Nevjerojatno ukusan!", "Lako se i brzo priprema" ili pak "Ovaj kolač pečem već 20 godina i svi su ludi za njim!" - samo su neki od komentara koji se nalaze ispod recepta. 

Donosimo hvaljeni recept za neodoljivi kuglof od limuna i limete. Isprobaj ga i ti i javi nam svoje dojmove!

SASTOJCI

- maslac 345 g
- šećer kristal 3 šalica
- brašno 3 šalica
- jaje 5 kom
- ekstrakt limuna 2 žličica
- gazirani sok od limuna/limete 0,75 šalica
- mlijeko 0,25 šalica
- ekstrakt vanilije 0,50 žličica

POSTUPAK

1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.
2. Maslacem namasti kalup za kuglof promjera cca 25 cm.
3. Izmiksaj maslac i šećer dok ne dobiješ laganu, pahuljastu smjesu - potrebno je oko 20 minuta.
4. Dodaj brašno, miksaj dok se sve ne sjdini.
5. Dodaj jaja, jedno po jedno, i nakon svakog izmiksaj smjesu.
6. Umiješaj ekstrakt limuna.
7. Umiješaj gazirani sok.
8. Ulij tijesto u kalup i peci 60-75 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suha i čista.
9. Za glazuru, izmiksaj šećer u prahu, mlijeko i ekstrakt vanilije. Prelij preko mlakog kolača. Posluži kad se glazura malo stisne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije