Isprobajte!

Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan

krumpir
09.04.2022.
u 10:58

Nutricionistica Laura Ford na društvenim je mrežama podijelila odličan trik za pripremu ukusnog i hrskavog pečenog krumpira uz pomoć jednog sastojka - meda, prenosi Daily Mail.

- Ovaj će vam pečeni krumpir izazvati pravu ovisnost; savršena je ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti! - napisala je Ford u svojoj objavi, a evo što ćete za njega trebati i kako se priprema:

Sastojci:

  • 2 kg crvenog krumpira
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 50 g maslaca
  • mješavina začina
  • sol i papar
  • 1 i pol žlice meda

Priprema:

  • Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
  • Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.
  • Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi. 
  • Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite mješavinom začina, solju i paprom. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. 
  • Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite još 25-30 minuta ili dok ne postane hrskav.
  • Prelijte med preko krumpira dok je još vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom. Uživajte!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije