jače padaline i olujni vjetar

Od danas drastično zahlađenje: Pripremite kišobrane i topliju odjeću

kiša
13.09.2024.
u 07:38

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje naglo zahlađenje uz jače padaline i jak do olujni vjetar, s maksimalnim dnevnim temperaturama do 20 stupnjeva Celzijusa.

Prema informacijama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), hladnija i vlagom bogata zračna masa koja dolazi u narednih petnaest dana donijet će nestabilno vrijeme. Očekuju se česte padaline, posebno u Hercegovini, te zapadnim, jugozapadnim i središnjim dijelovima Bosne, uz osjetan pad temperature, piše Klix.ba.

Period najizraženijeg zahlađenja predviđa se od 13. do 19. rujna, kada će minimalne temperature u Bosni biti od 5 do 10, a u Hercegovini od 9 do 14 stupnjeva Celzijusa. Maksimalne temperature u Bosni kretat će se od 13 do 19, dok će u Hercegovini biti od 16 do 21 stupanj

Za subotu je najavljeno pretežito oblačno vrijeme, s prolaznim razvedravanjem u Hercegovini tijekom dana. U jutarnjim satima kiša će zahvatiti veći dio zemlje, a na planinama se očekuje snijeg. U Bosni će tijekom dana povremeno padati slaba kiša, dok će vjetar biti slab do umjeren, pretežito zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnje temperature će se kretati od 5 do 11, a na jugu do 14 stupnjeva, dok će dnevne temperature u Bosni biti između 8 i 14, a u Hercegovini od 16 do 22 stupnja.

Nedjelja će donijeti pretežito oblačno vrijeme s kišom u Bosni, dok će u Hercegovini pasti slaba kiša u ranim jutarnjim satima. Očekuju se povremeno jaki udari zapadnog i sjeverozapadnog vjetra. Jutarnje temperature će biti između 5 i 11, a na jugu do 14 stupnjeva, dok će dnevne temperature doseći od 10 do 16, a na jugu do 19 stupnjeva.

Početak sljedećeg tjedna donosi sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost na jugu Hercegovine, dok će ostatak zemlje biti pod pretežito oblačnim nebom, s povremenom slabom kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature će se kretati od 4 do 10 stupnjeva, a na jugu do 14, dok će dnevne temperature u Bosni biti između 10 i 16, a u Hercegovini do 22 stupnjeva.

Porast temperature zraka očekuje se krajem rujna, od 20. do 27., kada će jutarnje temperature u Bosni iznositi između 11 i 16, a u Hercegovini od 14 do 19 stupnjeva, dok će dnevne temperature u cijeloj zemlji biti između 19 i 24 stupnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije