Jedan od najomraženijih kućanskih poslova je čišćenje pećnice. Rijetki imaju vremena i volje obrisati pećnicu nakon svakog korištenja, a što duže odgađamo, teže se riješiti tvrdokornih mrlja od masnoće.
Ribanje u položaju čučnja ili klečanja je zamorno, a najgore je kad sredstva ne djeluju.
Ali jeste li znali za trik s jednim sastojkom koji odljepljuje i otapa tvrdokornu masnoću i prljavštinu iz pećnice?
Sve što je potrebno je uliti ocat u dublju tepsiju koju ćete staviti na rešetku na najniže slobodno mjesto u pećnici. Zatim uključite pećnicu da se zagrije na 120°C i ostavite tako oko 30 minuta, piše Skuhaj.hr.
Za to vrijeme ocat će početi isparavati, a njegove bi pare trebale omekšati i odlijepiti masne naslage. Nakon toga je otvorite i kada se dovoljno ohladi da stavite ruku u štednjak, maknite posudu i čistom krpom lako ćete ukloniti prljavštinu – samo će skliznuti!