Za izradu ovog kolača sve namirnice vjerojatno već imaš kod kuće, brz je, jednostavan i prije svega ukusan. Prilikom kuhanja jabuka, na tebi je da odlučiš želiš li osjetiti komadiće ili ih skuhati tako da budu skroz mekane, piše Gastro.24sata.hr.
U nastavku pročitaj recept i oduševi svoje ukućane ovom brzom i kremastom slasticom.
Sastojci za biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Nadjev
1,5 kg očišćenih jabuka
1 l vode
3 pudinga od vanilije
30 dag šećera
Ukras
4 dl slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
Za izradu biskvita napravi snijega od bjelanjaka. U drugoj posudi izmiksaj žumanjke i šećer. Sjedini snijeg i smjesu od žumanjaka i šećera.
Zatim, uz neprestano miješanje pjenjačom, dodaj žlicu po žlicu brašna. Za kraj dodaj prašak za pecivo i lagano promiješaj.
Biskvit izlij u neku srednju tepsiju i stavi peći na 180 stupnjeva, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Za nadjev očišćene jabuke nareži na sitne kockice, stavi u veći lonac, uspi šećer i dodajte 8 dl vode.
Stavi na vatru, promiješaj i kuhaj dok jabuke ne omekšaju. Zatim izvadi jabuke i posloži ih na biskvit (on može biti još topao, ne smeta).
U 2 dl vode izmiksaj pudinge od vanilije i dodaj u vodu u kojoj su se kuhale jabuke. Miješaj na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Vruću kremu izlij na jabuke i poravnaj. Kada se kolač hladi, izmiksaj slatko vrhnje u šlag i premaži ga preko kreme.
Stavi u hladnjak na par sati i posluži.