Svatko ima svoju omiljenu verziju ovog jednostavnog kolača ili pite od jabuka (ili lijene pite). Za ovu verziju se može reći da je jednostavna, a kolač fantastičan.
Sastojci:
Biskvit:
3 jaja, 12 žlica šećera, 12 žlica ulja, 12 žlica mlijeka, 12 žlica brašna, 1/2 praška za pecivo
Nadjev:
1 kg jabuka, po želji šećera, dodaci po želji
Priprema:
Jabuke oguliti, naribti, posuti šećerom po želji. Umiješati mikserom sastojke za biskvit. Izliti pola smjese u pleh (20×30) i zapeći. U međuvremenu jabuke dinstati par minuta.
Zatim im dodati cimet ili još neki dodatak koji volite – limunova korica i sok, čokolada u prahu, grožđice. Tako pripremljeni nadjev rasporediti po polupečenom biskvitu, zatim preko jabuka preliti ostatak smjese za biskivt, pa ispeći do kraja.