Ljeti nam salate služe kao glavni obroci, poglavito večere, jer su tako jednostavne i osvježavajuće, a istovremeno zasitne i nutritivno hranjive.
Bilo da uskoro planirate roštilj pa vam treba prilog ili jednostavno želite začiniti večeru, donosimo recept za izrazito jednostavnu osvježavajuću salatu u kojoj glavnu riječ vode rajčice i feta sir, piše Novi list.
SASTOJCI
150 g cherry rajčica
75 g crnih maslina bez koštica, ocijeđenih i prepolovljenih
2 žlice maslinovog ulja
150 g feta sira, smrvljenog na male komade
PRIPREMA
Rajčice, masline i ulje stavite u zdjelu i zajedno promiješajte, a zatim lagano umiješajte feta si i začinite po želji.
Savjet za još bolji okus: prepolovite cherry rajčice, složite ih na lim za pečenje na kojeg ste stavili papir za pečenje. Zatim ih pospite solju i paprom te nekoliko kapljica maslinovog ulja i pecite koristeći ventilator na 75 C oko 6 sati. Znamo da zvuči puno, ali tako ćete dobiti popularne “suncem obasjane” cherry rajčice.
Ovako napravljena salata, ako ju pravilno pokrijete, može stajati u hladnjaku do dva dana.