RECEPT DANA

Osvježite dan laganom tortom s grčkim jogurtom

06.07.2024.
u 19:04

Ako ti u hladnjaku već nekoliko dana stoji grčki jogurt, i nemaš ga namjeru pojesti za doručak ili gablec, iskoristi ga za pripremu ovog deserta. Lagana torta s grčkim jogurtom sve je što ti treba ovoga ljeta

Iako su nam drage verzije cheesecakea sa svježim sirom, mascarponeom ili krem sirom, ukusna nam je i ova pristupačna opcija u koju ide grčki jogurt. Postupak pripreme uistinu jednostavan, popis sastojaka je zaista kratak, a opcija za serviranje ima nebrojeno mnogo. Predlažemo da iskoristiš sezonsko voće, poput malina ili borovnica, za pripremu kiselkastih i fotogeničnih preljeva, piše gastro.24sata.hr.

SASTOJCI

  • grčki jogurt 500 ml
  • šećer kristal 100 g
  • sol 1 prstohvat
  • jaje 2 kom
  • ekstrakt vanilije
  • 2 žličica gustin (kukuruzni škrob)
  • 1 žlica graham krekeri  10 kom
  • bademovo mlijeko 3 žlica

POSTUPAK

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži kalup za tortu promjera (18 ili 20 cm) papirom za pečenje ili ga dobro namasti. Graham krekere grubo samelji pa ih pomiješaj s bademovim mlijekom. Smjesu ravnomjerno rasporedi po dnu kalupa. Izmiksaj jaja sa šećerom pa dodaj jogurt i vaniliju. U glatku, pahuljastu smjesu na kraju dodaj prstohvat soli i kukuruzni škrob. Prelij preko pripremljene baze pa zagladi. Peci 30 do 40 minuta. Znat ćeš da je gotov kad poprimi zlatnu boju i rubovi se počnu odvajati od kalupa, ali centar još uvijek bude, u nedostatku prikladnog izraza, želatinozan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije