Iako ih svi volimo jesti svježe, mandarine se lako kombiniraju sa raznim poslasticama. Danas vam donosimo recept za savršenu čokoladnu tortu od mandarina!
Mandarinu možete koristiti u pripremi raznih jelia, pogotovo svježim voćnim salatama. Sok mandarine možete koristiti i u pripremi jela od tjestenine kao i u pripremi kolača. Danas provjerite kako se slažu mandarina i čokolada!
Potrebni sastojci:
- 50g neslanog maslaca
- 1dcl mlijeka
- 140g brašna
- 70g kakaaa u prahu
- 4 jaja
- 150g šećera u prahu
- 3 žlice likera od mandarina (naranča)
- 1/2 žličice octa
- 1/2 žlica ekstrakta vanilije
- mandarine za ukras
Upute za pripremu:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite posudu za pečenje
- Maslac otopite i ostavite da se hladi. Mlijeko zagrijete da bude mlako i stavite sastane.
- U posebnoj posudi pomiješate brašno, kakao prah.
- Umutite žumanjke i dodajte ocat.
- U drugoj posudi umutite bjelanjke jaja i šećer.
- Umutite maslac, liker od mandarina i ekstrakt vanilije.
- Brašno i maslac pomiješate te polagano dodajte mlijeko.
- U jednoj posudi pomiješate sve sastojke te stavite u posudu za pečenje otprilike 50 minuta.
- Prije posluživanja kolač dobro ohladite, posipajte šećerom i ukrasite kriškama mandarina.