Radi se o prekršajnom djelu

Ovo je trik kojim neki vozači ‘varaju’ kameru za mjerenje brzine

09.10.2024.
u 21:59

Policija će teško zamijetiti da s vašom registracijom nešto nije u redu

U Europi i Sjedinjenim Državama zabilježeni su pokušaji ‘varanja‘ radara, kojim se manje-više uspješno izbjegava sama naplata kazne ako ste vozili preko ograničenja, piše Autoklub.

Radi se o jednostavnom triku kojem neki dovitljivci pribjegavaju. Naime, postoje posebne naljepnice koje se lijepe preko postojećih slova i brojki na vašoj registraciji. Time ‘zbunjujete‘ radar i kameru, jer kada ona pokuša snimiti vas, odnosno vaše vozilo i registraciju, odbljesak naljepnice sprječava da kamera snimi potpunu registracijsku pločicu i samim time nadležni ne znaju kome slati kaznu.

Takvo ponašanje, jasno, spada u prekršajno djelo jer zakon kaže, doslovno, da se brojke i slova na registracijskoj pločici moraju ‘dobro vidjeti‘. Policija će teško zamijetiti da s vašom registracijom nešto nije u redu, jer su naljepnice izrađene na taj način da kada se jednom zalijepe, registracijska pločica izgleda kao i svaka druga, odnosno čini se da je zakonski ispravna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije