Pita od jabuka je mnogima omiljeni desert, ali priprema ne mora uvijek biti komplicirana. S ovim receptom uspjet ćeš u trenu napraviti klasični kolač, a također i primamljivo ukusan!
Kolač od jabuka nije samo pravi klasik, nego je i mnogima apsolutni favorit. U krajnjoj liniji je voćni, sočan i sladak – sve u jednom. Genijalno kod ovog recepta za klasični kolač: spravlja se od samo nekoliko sastojaka i gotov je za tren. Ovo je vjerojatno i najbrži kolač od jabuka, stoga je pravi san za sve ljubitelje deserata, piše miss7.24sata.hr.
Sastojci
5 jabuka, izrezanih na tanke kriške
1 šalica šlaga, plus 4 žlice vrhnja
2 šalice brašna
1 šalica šećera, plus 3 žlice šećera
3 jaja
1 pakiranje praška za pecivo
1 pakiranje vanilin šećera
25 g maslaca
1 žličica cimeta
5 žlica listića badema
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva i namasti lim za pečenje (oko 40 x 30 centimetara).
2. U zdjeli pomiješaj šlag, brašno, šećer, jaja, prašak za pecivo i vanilin šećer. Zatim izlij smjesu u lim, ravnomjerno rasporedi i peci u pećnici pet minuta.
3. Izvadi lim, rasporedi kriške jabuka po biskvitu te pospi bademe po vrhu.
4. Zagrij maslac, 3 žlice šećera, cimet i 4 žlice vrhnja u maloj posudi ili kratko u mikrovalnoj pećnici, a zatim time premaži kolač.
5. Na kraju kolač ponovo stavi u pećnicu i peci oko 15 minuta. Nemoj zaboraviti testirati čačkalicom je li dovoljno pečen.