Koridor 5C

Počinje gradnja nove dionoce autoceste južno od Mostara

09.10.2024.
u 07:00

Poddionica Tunel Kvanj - Buna duga je 5,10 kilometara i dio je dionice Mostar jug - Buna. Na istoj će se graditi jedan od većih infrastrukturnih objekata-tunel Kvanj

U narednim danima trebala bi početi izgradnja još jedne dionice autoputa na Koridoru 5C, a riječ je o dionici Tunel Kvanj – Buna, piše Biznis.info. Večernji.ba je nedavno objavio kako vrijednost ugovora iznosi 125.231.549,16 eura bez PDV-a. Poddionica Tunel Kvanj - Buna duga je 5,10 kilometara i dio je dionice Mostar jug - Buna. Na istoj će se graditi jedan od većih infrastrukturnih objekata-tunel Kvanj koji će biti duljine  2,7 kilometara, a od ostalih valja naglasiti i vijadukt Rotimski potok (330 metara) kao i nadvožnjak Rujevice (44 metra). Rok završetka izgradnje poddionice Tunel Kvanj - Buna je 30 mjeseci.

Izgradnja ove dionice će se financirati sredstvima osiguranim u okviru Ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB) te bespovratnim sredstvima Europske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF). Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja ugovora. Biznis.info piše kako je posao na izgradnji dionice Tunel Kvanj – Buna dobila kineska kompanija China Road and Bridge Corporation, koja izvodi brojne radove u  regiji, a između ostalog su gradili i Pelješki most u Hrvatskoj. S njima su u konzorciju još tvrtka Hering iz Širokog Brijega i Azvirt iz Azerbejdžana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije