VELIKA TRAGEDIJA

Poginuli kraj Visokog: 'Htio ju je izvući, umrli su držeći se za ruke u potopljenom automobilu'

12.10.2024.
u 09:24

Liječnici se bore za život mladića (22) koji je jedini preživio slijetanje auta u rijeku Bosnu kraj Visokog. Gradonačelnik će zbog nesreće proglasiti Dan žalosti

Čista snaga volje. Pričaju nam tako o činu M. B. (22), koji je nakon stravične nesreće u noći na četvrtak u mjestu Dobrinje kraj Visokog u BiH otišao potražiti pomoć za prijatelje koji su završili u rijeci Bosni. Kako nam pričaju mještani, nakon što su autom sletjeli s ceste i survali se niz padinu prema rijeci, on je u jednom trenutku ispao sa stražnjeg sjedala kroz prozor. To mu je spasilo život. Poginuli su njegovi prijatelji Branka Dusper i Armin Puščulović iz Kiseljaka te Amina Kardaš i Sarah Savić iz Visokog, piše 24sata.

Čim se osvijestio, krenuo je po pomoć. Kako neslužbeno doznajemo, to je bilo u srijedu oko 22 sata. S obzirom na to da na tom dijelu kuće nisu blizu, samo je nastavio hodati. Uspio se dokopati ljudi tri i pol sata nakon nesreće, i to dva kilometra dalje u mjestu Buzić Mahala. Policija je potvrdila kako su prvi poziv o tragediji dobili u četvrtak oko 1.30 sati. - U mjestu Buzić Mahala pronađen je muškarac iz Visokog, koji je imao vidne tjelesne ozljede i s kojim je bilo teško ostvariti komunikaciju. Prevezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica - piše MUP Zeničko-dobojske županije.

Dva sata poslije nazvali su ih iz bolnice i rekli kako je mladić uspio reći da je bio s još troje prijatelja i kako su u Dobrinju sletjeli u rijeku Bosnu. Policijske patrole, Hitna pomoć i vatrogasci odjurili su i uspjeli pronaći tragove slijetanja. U mraku su otkrili auto u rijeci i u njemu četiri tijela, jedno više nego što je teško ozlijeđeni 22-godišnjak prijavio. Njemu se stanje pogoršalo te su ga prebacili u Kliniku urgentne medicine u Sarajevu. - Nitko ne zna kako je uspio doći do ljudi. Navodno je rekao da su sletjeli, ali se onesvijestio. Ne dao Bog to nikome - rekao nam je autoprijevoznik Tarik Dizdar, koji je sudjelovao u akciji vađenja automobila iz rijeke.

Iako je i ranije sudjelovao u akcijama izvlačenja stradalih, susret s unesrećenima ga je jako uznemirio. U glasu su mu se izmjenjivali tuga, ljutnja i očaj. - Pretpostavljam da je Armin pokušavao spasiti Branku. Oni su bili naprijed. Nije je uspio izvući pa su ih tako našli kako se drže za ruke - priča Dizdar i dodaje kako su stradali bili vezani u automobilu. - Na tome mjestu, gdje su oni sletjeli, vadio sam barem deset ljudi. Taj zavoj je opasan. I mi lokalni se znamo zamisliti pa projurimo jače nego što treba, a kamoli oni koji ne znaju što im slijedi. Oni su samo projurili ravno, sletjeli s ceste i upali u rijeku. To je velika tragedija i katastrofa - kaže Dizdar i dodaje kako su ga mnogi zvali da mu plate što je odradio posao. Odbio je sve iako od tog posla prehranjuje obitelj i malu djecu.

- Ne želim da se išta plati. Njima, nek' im je Bog na pomoći i laka zemlja - rekao je na kraju Dizdar.

Policija je potvrdila da su obavili obdukciju stradalih. - Službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju s poduzimanjem svih potrebnih mjera i radnji na dokumentiranju ove prometne nezgode - napisali su iz MUP-a i dodali kako na svemu surađuju s lokalnim tužiteljstvom. Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić će zbog tragedije proglasiti Dan žalosti. - To će vjerojatno biti dan kada će tragično stradalim u saobraćajnoj nesreći biti klanjana dženaza i obavljen ukop. Sve vrijeme smo u koordinaciji i sa Civilnom zaštitom i sa MUP-om - kazao je Ganić. Nažalost, ovo nije jedina takva nesreća u okolici Visokog. Kako su pisali vatrogasci iz postrojbe u Visokom, nekoliko kilometara dalje od ove nezgode, u mjestu Muhašinovići, 22. veljače su autom u rijeku Bosnu sletjela tri mladića. - S kolegama iz Policijske stanice Visoko iz rijeke smo izvadili tri mlade osobe žive, koje su prevezene odmah vozilom Hitne medicinske pomoći Visoko na ukazivanje pomoći - napisali su na svojoj Facebook stranici pripadnici Vatrogasne brigade iz Visokog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije