SIGURNIJE I BRŽE DO EU

Pogledajte kuda će ići nova brza cesta koja će BiH povezivati s Hrvatskom i Europskom unijom

storyeditor/2022-04-25/lasva_nevic_polje.jpg
13.10.2024.
u 15:58

U ovom trenutku provode se pripremne aktivnosti za brzu cestu koja će povezati Bihać, Cazin i Veliku Kladušu, omogućujući sigurniju i bržu cestovnu povezanost,

Ubrzavaju se aktivnosti prometne revitalizacije Unsko-sanske županije, a u ovom trenutku provode se pripremne aktivnosti za brzu cestu koja će povezati Bihać, Cazin i Veliku Kladušu, omogućujući sigurniju i bržu cestovnu povezanost, ali i otvarajući nove gospodarske perspektive ovoga dijela BiH. Sada na red dolazi studija o utjecaju na okoliš, pa je tako Federalno ministarstvo okoliša i turizma obavijestilo je stanovnike Unsko-sanske županije, Bihaća i Cazina, kao i sve ostale zainteresirane subjekte, o podnesenom zahtjevu za provođenje postupka ocjene studije utjecaja na okoliš za projekt izgradnje brze ceste Bihać - Cazin - Velika Kladuša - granica RH. Zahtjev se odnosi na poddionicu Bihać - Ćoralići, a investitor je JP Autoceste FBiH, piše biznisinfo.ba. Pritom je pojašnjeno i kako će termin održavanja biti objavljen naknadno i  u skladu Zakonom o zaštiti okoliša.

Istodobno, iz navedenog resora je navedeno i kako se primjedbe javnosti mogu dostavljati u kontinuitetu na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma u pisanoj formi, a rok za dostavu istih je 15 dana nakon što se javna rasprava održi. Dokumentacija za ocjenu studije utjecaja na okoliš dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Kada je pak riječ o tehničkim gabaritima kao i aktivnostima na terenu, iz Autocesta FBiH ljetos su priopćili da su u svrhu eksproprijacije zemljišta izdvojili 2 milijuna maraka, a imaju završeno idejno rješenje za dionicu Bihać - Ćoralići, dužine 18 kilometara. Tada su rekli da do kraja godine očekuju početak procesa eksproprijacije. Ohrabruje činjenica da su sredstva za te svrhe na federalnoj razini osigurana. Lokalna zajednica i vlast su sretni što će prostor Unsko-sanske županije biti prometno revitaliziran te ukazuju na značaj jednog ovakvog projekta. 

- Ovaj projekt naslanja se na projekt treće razvojne osi i dalje bi trebao ići prema Karlovcu i Novom Mestu. Dakle, taj projekt je od strateške važnosti za razvoj ovog dijela BiH, kako s gledišta cestovnog povezivanja triju krajiških gradova tako s gledišta povezivanja Krajine s EU-om. Zbog toga svi u Krajini moramo imati politički konsenzus oko toga i svi inzistirati na što bržoj realizaciji - istaknuo je jednom ranijom prilikom gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije