Ne samo da se ne peče nego se i jako jednostavno priprema, a o tome koliko lijepo izgleda ne trebamo pisati, piše Ordinacija.hr.
Potrebni sastojci:
Za podlogu:
- 450 g mrvljenih graham keksa
- 180 g maslaca, sobne temperature
Za kolač:
- 2 žlice želatine u prahu
- 175 ml hladne vode
- 4 puta po 250 g kremastog sira
- 175 ml slatkog kondenziranog mlijeka
- 375 ml vrhnja za šlag
- 250 g otopljenje bijele čokolade
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 2 kapi crvene boje za hranu
- 2 kapi narančaste boje za hranu
- 2 kapi zelene boje za hranu
- 2 kapi žute boje za hranu
- 2 kapi plave boje za hranu
- 2 kapi ljubičaste boje za hranu
Tučeno vrhnje:
- 250 ml vrhnja za šlag
- 175 ml slatkog kondenziranog mlijeka
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- Mrvice u boji za osipanje
Priprema:
- Kekse stavite u procesor za hranu i pustite da se izmrve, dodajte maslac i kratko pustite da se pomiješa
- Stavite smjesu u okruglu posudu za pečenje te dobro utisnite rukom
- Stavite u hladnjak da se ohladi
- Dodajte vodu i želatinu u malu posudu i miješajte dok se sve ne poveže te stavite da se ugrije u mikrovalnoj 30 sekundi
- U očišćeni procesor za hranu stavite sir i mlijeko te miješajte dok se ne poveže. Dodajte čokoladu, želatinu i ekstrakt vanilije. Miješajte dok ne postane smjesa glatka
- Smjesu podijelite u 6 manjih posuda i u svaku dodajte jednu boju te dobro promiješajte.
- Ako želite da vam kolač savršeno izgleda, odvojite malo vremena: kad jedan sloj kreme u boji namažete preko podloge s keksima, stavite u hladnjak na 10 minuta kako bi se smjesa ohladila i tako ponovite sa svakim slojem kreme.
- Kada ste sve napravili, stavite u hladnjak preko noći, pokriveno plastičnom folijom.
Tučeno vrhnje:
- Vrhnje, mlijeko i ekstrakt vanilije stavite u posudu te miksajte dok se ne pretvori u šlag
- Stavite u vrećicu za kremu, probušite vrh i ukrasite tortu
- Ukrasite i šarenim mrvicama