Brzo i fino

Probajte brzo varivo gotovo za 20 minuta

31.01.2021.
u 11:19

Za pripremu finog variva ne treba vam mnogo vremena niti puno namirnica. U nastavku teksta imate brzinski recept za ukusno jelo na žlicu od krumpira i kobasica te pokojeg začina...

Sastojci za varivo:

2 kobasice po želji

2 srednje velika krumpira

1 luk

2-3 češnja češnjaka

1 litra pilećeg temeljca

2-3 lista kelja

1 žlica slatke crvene paprike

lovorov list

sol i papar po želji

Priprema:

1. U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu prepržite kobasice narezane na kolutiće i propirjajte sitno nasjeckan luk.

2. Dodajte nasjeckan češnjak i pirjajte sve zajedno još oko minute.

3. U lonac ubacite krumpir narezan na manje kockice, sol i papar po želji pa sve zajedno zalijte pilećim temeljcem. Što je krumpir narezan na manje komadiće, to će mu manje vremena trebati za kuhanje.

4. Varivo začinite crvenom paprikom i lovorovim listom. Sve zajedno kuhajte 10 do 15 minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja. Pred kraj kuhanja dodajte nekoliko listova kelja, piše Punkufer.

5. Poslužite uz svježi kruh i malo peršina.

Dobar tek! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije