Raspisan natječaj za književnu nagradu „Nikola Šop“

15.07.2024.
u 12:13

Podružnica Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Jajca raspisala je natječaj za dodjelu književne nagrade “Nikola Šop“ za 2023. godinu. Na natječaj se mogu prijaviti svi koji su objavili pjesničku knjigu u 2023. godini. Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa, a bit će uručena na književnoj večeri u okviru manifestacije Šopovi dani na Plivi u Jajcu početkom listopada ove godine. Natječaj je otvoren do 1. rujna.

Autori uz svoju kućnu i e-adresu te broj telefona s kraćim životopisom trebaju poslati četiri primjerka knjige na adresu: HKD Napredak Jajce, Hrvoja Vukčića Hrvatinića b.b., 70101 Jajce, Bosna i Hercegovina,  s naznakom za književnu nagradu „Nikola Šop“.

Nikola Šop spada među najznačajnije hrvatske književnike. Ostavio je dubok trag u hrvatskoj književnosti, kao i književnosti u BiH. Rodio se 1904. u Jajcu, a umro u Zagrebu 1982. Bio je ugledni književnik i prevoditelj. Diplomirao je komparativnu književnost, a prve pjesme objavio je u „Anđelu čuvaru“ 1918. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?