Ideja za lagani ručak.
Sastojci (za 4 osobe):
– 1 velika šalica crvene leće
– 3 velike žlice bulgura
– 1 štapić celera
– 1 češanj češnjaka
– 1 žličica slatke crvene paprike
– 200 ml pasirane rajčice
– 1 mala čili papričica
– sol, papar
– limun
– suha menta
Priprema:
U kipuću vodu ubaciti šalicu leće, jedan češanj češnjaka prerezan na pola, jedan štapić celera narezan na 4,5 komada, 1 malu čili papričicu, pokapajte maslinovim uljem i začinite krupnom morskom soli.
Nakon 15 minuta dodajte tri velike žlice bulgura i 1 žličicu slatke crvene paprike, nalijte vrućom vodom ili povrtnim temeljcem, te nastavite kuhati još 30 minuta. Deset minuta prije kraja kuhanja dodajte 200 ml pasirane rajčice.
Kad je kuhano, skinuti s vatre, izvaditi čili papričicu, a sve ostalo dobro izmiksati štapnim mikserom – budući da je smjesa gusta, podliti s još vruće vode ili temeljca do željene gustine.
Juhu servirati u tanjure ili zdjelice, pokapati maslinovim uljem i posipati sušenom mentom, te poslužiti uz krišku svježeg limuna koji se iscjedi u juhu tik prije jela.
Dobar tek!