Kenji Lopez-Alt, američki chef, podijelio je na internetu recept od samo tri koraka za savršenu kajganu. Jedan sastojak koji mijenja cijelu priču je, otkriva, škrob.
Samo mala količina škroba spriječit će da se jaja posuše i ostanu tvrda i baš suprotno - bit će mekana i sočna, prenosi Mirror.
Potrebno vam je:
Četiri žlice ohlađenog maslaca
4 jaja
Prstohvat soli
2 žličice škroba - može biti kukuruzni, krumpirov ili od tapioke
Kada je u pitanju priprema, Kenji preporučuje da umutite škrob sa jednom i pol žlicom vode kako biste razbili grudice. Zatim dodajte pola količine maslaca, jaja i sol i sve mutite dok ne dobijete homogenu smjesu.
Zagrijte jednu žlicu vode u tavi na srednjoj do jakoj vatri, dodajte dvije žlice maslaca i čekajte da se napravi pjenica, otprilike 10 sekundi. Dodajte smjesu sa jajima i špatulom okrećite i mrvite jaja otprilike dvije minute. Poslužite odmah dok je toplo.