fantastična slastica

Recept za (ne)obični cheesecake poseban zbog lagane i osvježavajuće kreme

Instagram@Pregacha
29.05.2023.
u 07:27

Uživajte u dobrom cheesecaku koji se ne peče. Krasi ga jednostavnost pripreme, lagana i osvježavajuća krema te kiselkasto voće, a poseban je po tome što dolazi bez grižnje savjesti.

Sve što trebate učiniti kako biste pripremili ovu fantastičnu slasticu jest spojiti mljevene kekse sa sirom i nekoliko osnovnih sastojaka, završiti s omiljenim voćem i voilà – kolač je gotov, a osmijesi dragih ljudi zagarantirani, piše Zadovoljna.hr

(Ne)običan cheesecake – sastojci:

Za podlogu:

  • 300 g mljevenog keksa
  • 120 g maslaca
  • 30 g šećera
  • Prstohvat soli

Za kremu:

  • 200 g krem sira
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 100 g šećera
  • 300 ml vrhnja za šlag + 100 ml vrhnja za šlag
  • 1 vrećica želatine

Preljev:

  • 200 g šumskog voća
  • 40 g šećera
  • 1 žličica vode

(Ne)običan cheesecake – priprema:

  1. Vatrostalnu posudu ili tepsiju obložite papirom za pečenje.
  2. Pripremite preljev kako bi se mogao hladiti dok pripremate ostalo.
  3. Voće pomiješajte sa šećerom i vodom pa kuhajte na laganoj vatri sve dok ne dobijete sirupastu smjesu. Ostavite da se ohladi.
  4. Želatinu potopite u vodi i pustite da nabubri.
  5. Mljeveni keks pomiješajte sa šećerom, prstohvatom soli, dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte. Stavite u tepsiju i dobro utisnite. Ostavite da se hladi dok pripremate kremu.
  6. 100 ml vrhnja za šlag zagrijte do vrenja, ugasite vatru pa dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi. 300 ml vrhnja izmiksajte u šlag.
  7. U drugoj posudi miksajte sir, kiselo vrhnje i šećer pa dodajte vrhnje u kojemu je otopljena želatina. U finu, rijetku kremicu špatulom dodajte izrađeni šlag.
  8. Istresite na podlogu od keksa i poravnajte.
  9. Rasporedite preljev preko kreme pa šarajte čačkalicom po cijeloj površini kolača.
  10. Hladite najmanje tri sata.

Recept za genijalni cheesecake je podijelila blogerica Irena. Njezine recepte možete pronaći na Instagramu na profilu Pregacha, a u nastavku pronađite još laganih recepata. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?