800. obljetnica stigmi

Relikvija svetog Franje dočekana u Širokom Brijegu

20.10.2024.
u 14:17

Relikvija svetog Franje stigla je u subotu u Široki Brijeg, odnosno kako su istaknuli iz Franjevačkog samostana i župe ŠB, u “kolijevku franjevštva u Hercegovini”. Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije bila je ispunjena brojnim vjernicima koji su došli kako bi odali počast relikviji prvog i drugog reda, izloženoj povodom 800. obljetnice stigmi svetog Franje.

U 19:00 sati održan je svečani doček relikvije, sveta misa i čašćenje relikvije koja je za ovu prigodu pristigla iz Svetog Samostana u Asizu. Mnoštvo vjernika željelo je dotaknuti i poljubiti relikvijar u kojem se nalazi tkanina i krv svetog Franje, piše Jabuka.tv.

Foto: Franjevački samostan i župa Široki Brijeg

Ova relikvija se smatra relikvijom prvog reda jer sadrži svečevu krv, dok je drugi red povezan s predmetom kojim se svetac služio.

Podsjetimo, ove godine obilježava se 800 godina od trenutka kada je sveti Franjo u La Verni primio Kristove rane, čime je postao prva stigmatizirana osoba u Katoličkoj crkvi.

Prije dolaska u Hercegovinu, relikvija je bila izložena vjernicima u Splitu, Šibeniku, Sisku, Vinkovcima, Molvama, Zagrebu, Puli i Cresu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije